sneakers doorverkopen

Sneakers doorverkopen, hoe pak je dit aan?

Sneakers doorverkopen of resellen? Heb jij je kast of zolder vol liggen met sneakers die je niet meer gebruikt, en kun je wel een extra zakcentje gebruiken? Er bestaat een levendige markt voor tweedehands sneakers, van verzamelaars-items tot schoenen die gewoon nog een ronde mee kunnen. Ik vertel ik je in deze blog graag meer over het doorverkopen van sneakers (resellen) en wat er allemaal mogelijk is. Veel leesplezier.

Wat is een sneaker reseller?

Dat is simpel gezegd, iemand die sneakers inkoopt en tegen een hogere prijs doorverkoopt. Resellen is een bekende term geworden in de sneakergame van tegenwoordig, dit omdat het op allerlei niveau,s gebeurd. Van de jongen op de hoek die zijn ene paartje op markplaats doorverkoopt tot de grote spelers die hele partijen sneakers met bots en via inside kanalen opkopen en doorverkopen.

Ook levert het resellen vaak een interessante discussie op: Want menigeen voelt zich bestolen als ze dat ene gewilde paartje niet te pakken krijgt, maar het dezelfde middag voor een minimale verdubbeling in prijs online ziet staan.

Waar kun je sneakers door (verkopen)?

Op dit moment zijn er online al best wat platform sites waar tweedehands sneakers worden aangeboden, hier kun jij ook vaak jouw sneakers aanbieden voor verkoop. We noemen deze verkoop consignatie verkoop:

Wat is consignatie?

Wanneer je sneakers in consignatie levert, blijven de schoenen jouw eigendom. Als de schoenen verkocht worden, ontvang jij je geld en de verkopende partij krijgt een percentage voor hun verkoopinspanningen.

Voorbeelden van dit soort website,s zijn bijvoorbeeld Stock en Goat, deze platform sites vragen gemiddeld 10 procent voor de verkoopafhandeling. Ook zijn deze websites erg handig om te kijken wat een schoen ongeveer waard is, dit omdat de laatste verkopen van een bepaald type online staan. Staar je hier alleen niet blind op, want een schoen in topconditie doet veel meer als een afgetrapt paartje. Persoonlijk vindt ik de prijzen op deze site,s altijd erg hoog ingeschat, maar het geeft wel een richting.

patta2
Sample Nike Air Max 1 Patta

Specialty sites voor sneaker verkoop

Website,s zoals Outsole en Solecute richten zich op de verzamelaar van bepaalde merken of model sneakers, zoals Solecute voor baby-sneakers en Outsole voor de Air Max. Hier kun je vaak de echt bijzondere paartjes vinden waar je als verzamelaar al jaren naar op zoek bent. Je zult ook versteld staan waar sommige sneakers tegenwoordig voor verkocht worden, bedragen tot 6000 euro zijn geen uitzondering meer. Het kan soms slimmer zijn in sneakers te investeren dan in bijvoorbeeld een bitcoin.

Dus heb je zo een bijzonder paartje bij jou op zolder staan, dan is het zeker de moeite waard om dit soort platform-sites te benaderen voor de verkoop hiervan. Zo voorkom je ook dat je zelf in lastige verkooptrajecten terecht komt, en de vakmensen die hier werken weten ook zeer goed echt van nep sneakers te herkennen.

Dit omdat de markt de afgelopen jaren natuurlijk overspoeld wordt met nep sneakers, die voor de leek steeds moeilijker te herkennen zijn. De komst van een Ali-Express heeft deze storm met fake schoenen enorm aangewakkerd. Via een website kopen biedt dus meer garantie op een echte schoen dan bijvoorbeeld het risico nemen op Vinted of Marktplaats je favoriete paartje te kopen.

refurbished sneaker
Refurbished Nike Air Max 1

Refurbished sneaker verkoop

Refurbished sneakers sneaker verkoop is een compleet nieuwe speler op de markt in tweedehands sneakers. Het betreft hier sneakers die al een goed leven hebben gehad en weer in een opperste staat worden gebracht voor een 2e leven. Maar het kunnen ook sneakers zijn met een productiefoutje of kleine schade, maar geen reden om niet meer gedragen te worden. Deze term is bij electronica al veelgebruikt, en nu dus ook in de sneaker game.

Refurbished betekent controleren, renoveren en opknappen van een product.

Refurbished Air Jordan
Refurbished Jordan

Cleanen, repareren en verkopen

Veel sneakers zijn na een uitgebreide cleaning of een kleine reparatie weer in topconditie, en ook de shape en pasvorm van een sneaker is weer in oude glorie hersteld. Het fabeltje dat je geen tweedehands sneakers moet dragen omdat deze na dragen naar je voet zouden gaan staan is al vaak ontkracht.

Met een refurbished sneakers help je niet alleen je portomonee maar ook het milleu, want deze sneakers zijn het waard om een nieuwe eigenaar te vinden. Via Refurbished Sneakers kun jij ook jouw sneakers doorverkopen, je betaalt dan een verkoop-fee en een bijdrage in de prijs van het Refurbishen (cleaning).

tweedehands sneakers
tweedehands filling pieces via Refurbished sneakers

Sneakers verkopen via Vinted of Instagram

Ook vindt er een levendige handel plaats op de bekende platformen Vinted en Instagram, en hier kun je ook zeker een koopje maken. De keuze is enorm door het bereik over heel Europa van Vinted. Maar er zijn ook risico,s, het platform begint langzaam aan last te krijgen van oplichters en fake accounts. Hierdoor moet je goed blijven opletten van wie je koopt en hoe je dit aanpakt. Zelf heb ik nare ervaringen met Franse accounts welke na ontvangst claimen een nep product te hebben ontvangen. Tot dan Vinted dit waterdicht heeft gemaakt zou ik er wegblijven.

Tip: kijk naar de reviews van mensen, en hoelang ze al actief zijn op het platform. Vraag extra foto,s van schoenen als je twijfelt, vooral van een tag of de binnenkant. Dit omdat je zo een echte van een nep sneaker nog wel eens kan onderscheiden. En bij twijfel, niet doen!

veters opknappen
Maak je veters en schoenen schoon voor de verkoop

Waar op letten bij sneaker (door)verkoop?

Een paar dingen die je kunnen helpen bij het sneakers doorverkopen of resellen:

  • zoek de waarde van de sneaker op door het artikelnummer op te zoeken en kijk of deze ergens aangeboden worden
  • zorg dat de sneaker er goed uit ziet, laat ze bijvoorbeeld eerst reinigen door een sneaker reiniger.
  • beoordeel de sneaker goed, wat is de staat van de schoen en geef dit aan door bijvoorbeeld 7/10
  • bewaar de originele dozen van je sneakers, hierdoor kun je soms de waarde wel met 20 procent laten stijgen
  • wees voorzichtig met dure sneakers, ga deze niet zelf aan de deur verkopen maar laat dit over aan mensen met ervaring.

Heb jij nog sneakers liggen die wij wellicht op ons platform kunnen verkopen, of kunnen we jouw sneakers onder handen nemen om ze weer te laten stralen. Neem dan contact met me op via de bekende kanalen en ik help je graag verder. Sneakers verkopen aan Refurbished Sneakers.

Misschien vind je dit ook leuk

Zoeken