Image1 Image2

Wat zijn refurbished sneakers?

Refurbished sneakers zijn sneakers die een 2e leven worden gegeven door De Sneaker Reiniger en die in een zo goed mogelijke staat worden gebracht. Deze vaak vintage sneakers gaan in deze staat onze webshop in. Je kent de term mogelijk vanuit de telefonie of electronica waar dit al heel gangbaar en bekend is. Refurbished betekent controleren, renoveren en opknappen van een product.

De Sneaker Reiniger

Elke sneaker in de webshop van Refurbished sneakers wordt door De Sneaker Reiniger gecontroleerd, gereinigd en waar wenselijk gerepareerd. Standaard krijgt elke refurbished sneaker een comfort cleaning pakket als behandeling:

  • stoom en hand reiniging van de buiten/midsole en upper-sneaker
  • reiniging van de onderzool
  • incl. veter reiniging
  • ozon en geur behandeling
  • Nano Protect.
 

Afhankelijk van de staat van de sneaker, breid ik deze comfort cleaning uit met andere behandelingen en /of reparaties. Zo garandeer ik je dat de sneakers die je bij mij koopt in de best mogelijke staat verkeren die je mag verwachten.

Condities Refurbished Sneakers

Ik geef de sneakers cijfers! Om het verschil duidelijk te maken tussen het resultaat van de herstel en opknap werkzaamheden, deel ik de refurbished sneakers in verschilende klassen in:

  • klasse 9-10, deze sneakers zijn niet van nieuw te onderscheiden

  • klasse 8-10 gedragen sneakers, in een zeer goede kwalteit

  • klasse 7-10 gedragen sneakers, met een goede kwaliteit

  • klasse 6-10 gedragen sneakers, met een gemiddelde kwaliteit. 

  • Klasse 5-10 gedragen sneakers, met zeer duidelijke schade of gebruikssporen. vaak niet draagbaar.

In de Watskeburt van de producten zie je welke handelingen we hebben gedaan om ze in een zo goed mogelijke staat te krijgen. 

Omdat wij ook veel sneakers verkopen van een oudere leeftijd (vintage en collectors items) kunnen we niet garanderen of deze op lange termijn draagbaar zijn. Twijfel je hierover, neem dan gerust contact met ons op. In de meeste gevallen staat dit in de omschrijving.

Een bijdrage aan een betere wereld

Vanaf het begin ben ik met Refurbished sneakers toegewijd aan duurzaamheid. Het is gewoon zo logisch om mee te gaan met wat al is geproduceerd en waar al zoveel energie en middelen zijn binnengestroomd. Er wordt een enorme hoeveelheid water en chemicaliën gebruikt om een ​​sneaker te maken, en er komt veel koolstofdioxide vrij. Door een tweedehands sneaker in onze online shop te bestellen, kunnen deze middelen worden bespaard.

Ik denk: je kunt nog steeds plezier en passie voor mode hebben! Maar alsjeblieft niet ten koste van onze aarde. Met tweedehands kleding kun je de huidige trends volgen en toch duurzaam zijn. Op een gegeven moment wordt het kopen van tweedehands kleding de status quo, omdat we ons op het gebied van klimaat niets meer kunnen veroorloven.
Steun ons in onze missie!

Door het kopen van een refurbished sneaker doe je niet alleen je portemonnee een plezier, maar ook het milieu. Sneakers kunnen veel langer mee als veel mensen denken. Een beetje vakmanschap en liefde en een schoen kan zeker 2 jaar langer gedragen worden.

Een duurzaam alternatief voor het kopen van nieuwe sneakers, gun deze pre-owned sneakers een 2e kans. En vaak vindt je bij ons het paartje dat de winkel al lang niet meer verkoopt, of de juiste kleurstelling waar je al zo lang naar op zoek was.

De Sneaker Reiniger refurbished

Zoeken