sneakers mooi houden

Sustainable sneakers, duurzame merken

Sustainable sneakers zijn er steeds meer en ze worden steeds beter. Er zijn steeds meer bedrijven die duurzame sneakers maken en er is steeds meer keuze. Maar welke zijn nu de beste? In dit artikel geven we je 5 merken die duurzame sneakers maken die echt de moeite waard zijn.

1. Allbirds

Allbirds is een bedrijf dat duurzame sneakers maakt van natuurlijke materialen. De schoenen zijn gemaakt van merinowol, katoen en eucalyptus. Deze materialen zijn beter voor het milieu dan synthetic materialen en ze zijn ook nog eens heel comfortabel. De schoenen zijn ook machine wasbaar, wat betekent dat je ze makkelijk schoon kunt houden.

2. Veja

Veja is een ander bedrijf dat duurzame sneakers maakt. Deze sneakers zijn gemaakt van organic katoen, wilde rubber en leer van runderen die vrij leven. Dit betekent dat de schoenen niet alleen beter voor het milieu zijn, maar ook voor de dieren. De schoenen zijn ook heel stijlvol en je kunt ze vinden in verschillende kleuren.

veja
Veja Sneakers

3. Nike

Nike is misschien niet het eerste bedrijf waar je aan denkt als je denkt aan duurzame sneakers, maar het bedrijf maakt wel steeds meer duurzame sneakers. Nike gebruikt recycled materiaal voor deze sneakers en ze zijn ook nog eens heel comfortabel. Nike heeft ook een speciale lijn van sneakers die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, genaamd Nike Grind.

4. Adidas

Adidas is ook een bedrijf dat duurzame sneakers maakt. Deze sneakers zijn gemaakt van gerecycled materiaal en ze zijn ook nog eens heel comfortabel. Adidas heeft ook een speciale lijn van sneakers die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, genaamd Adidas x Parley.

5. Puma

Puma is ook een bedrijf dat duurzame sneakers maakt. Deze sneakers zijn gemaakt van gerecycled materiaal en ze zijn ook nog eens heel comfortabel. Puma heeft ook een speciale lijn van sneakers die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, genaamd Puma x Parley.

Deze 5 bedrijven maken duurzame sneakers die echt de moeite waard zijn. Als je op zoek bent naar duurzame sneakers, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij een van deze bedrijven.

Misschien vind je dit ook leuk

Zoeken