tweedehands shoppen

Tweedehands shoppen, waarom dit je welzijn verhoogt

Tweedehands shoppen! De laatste jaren is er een heel duidelijke trend: mindfulness en milieubewustzijn. Maar de trend om bijvoorbeeld goed bewaarde kledingstukken door te geven aan vrienden, kennissen of zelfs vreemden door verkoop als we ze niet meer nodig hebben, is eigenlijk helemaal niet nieuw! Nieuw is wel het opknappen van producten, door ze te repareren of goed schoon te maken. En dit product dan weer de weg naar een nieuwe eigenaar te laten vinden. Dit noemen we refurbished!

Secondhand shopping

Misschien ben jij een van de gelukkigen die een oudere broer en zus heeft – en die vroeger hun kleding mocht dragen! Wat een herinnering… Natuurlijk hielden we toen niet zo van dit soort tweedehands kleding. Maar als je nu helemaal eerlijk bent, zijn er zeker talloze unieke stukken in jouw kast die je bijna niet meer draagt. Misschien zal een goede vriend er blij mee zijn, want het is precies de sneaker waar hij altijd al naar op zoek was! Of hij heeft het al heel vaak bij jou gezien en bedacht stiekem hoe jaloers hij is op dit meester stuk. Geef of verkoop het aan hem!

tweedehands kleding
Tweedehands shoppen bij Refurbished Sneakers

Je doet trouwens ook nog iets goeds voor jezelf en voor ons milieu! Je draagt ​​bij aan de bescherming van het milieu door tweedehands sneakers te kopen, ze door te verkopen, op te knappen of weg te geven. En je zult ook zien dat je met nieuwe sneakers uit een andere kledingkast iets goeds voor jezelf doet. Zo is dat toch bedoeld?

Kleding en ons welzijn?

Kleding heeft veel te maken met ons eigen welzijn. Je kent vast het ongemakkelijkke gevoel als je bijvoorbeeld een broekpak draagt dat niet meer goed past omdat je te veel bent afgevallen, of hoe onzeker je loopt op de hoge hakken die je onlangs hebt gekocht, maar die bij nader inzien toch niet echt bij je passen. Meestal voel je het vrij snel aan als je een kledingstuk draagt dat niet helemaal bij je past doordat je dan toch een onzekerder gevoel hebt tijdens het dragen ervan. Besef je op dit moment dat je een ander vast erg blij kunt maken met dit kledingstuk!

Ons gevoel is compleet anders als we onze favoriete kleding dragen! Of het nu jouw casual sneaker met jeans combinatie is of misschien een chique jurk met laarzen of een andere combinatie die je geweldig mooi vindt. Je voelt je gelijk prettig als je het draagt! Wanneer je jouw favoriete stuk tijdens het tweedehands winkelen ontdekt, kom je lekker voor de dag en dat met een zuiver geweten voor het milieu! Het versterken van jouw charisma, waar kleding en schoenen toch aan bij kunnen dragen, doe je zo ook nog eens op een verantwoorde manier. Dat getuigt pas echt van personality!

tweedehands sneakers kopen
Refurbished Sneakers preloved

De belangrijkste tractatie die we onszelf kunnen geven is dat we bij het aanschaffen van tweedehands kleding, twee vliegen in één klap slaan: we dragen een kledingstuk dat we leuk vinden en we hebben een goed gevoel omdat we een bijdrage leveren aan duurzaamheid. We gaan gewoon met meer aandacht voor mens en milieu door het leven! Op deze manier verhogen we ons eigen welzijn en zorgen we zonder veel moeite voor een beetje meer blijdschap.

Er goed uitzien door tweedehands shoppen

Je ziet er goed uit, je voelt je goed en je hebt het goede gevoel dat je iets voor het milieu hebt gedaan. Je hoeft trouwens ook niet schuldig te voelen, want je steunt geen fabrikanten die goedkoop produceren en de prijzen op de markt blijven onderbieden. En zelfs al schaf je een tweedehands kledingstuk of sneaker aan van een merk dat niet duurzaam produceert, is dat nog vele malen beter voor het milieu dan iets duurzaams nieuw kopen. Want het kledingstuk is al gemaakt, dan kunnen we liever het kledingstuk zolang gebruiken totdat het niet meer te dragen is en zo alles eruit halen qua levensduur. Als we dit met z`n allen doen, is er namelijk ook minder nodig en zou de productie van nieuwe kleding of sneakers ooit kunnen afnemen.

2e hands sneakers
Opgeknapte Suede Sneakers

Tweedehands shoppen is gewoon hartstikke leuk en draagt ​​tegelijkertijd bij aan ons welzijn. Als je het nog niet geprobeerd hebt, is het hoog tijd om dit een kans te geven- want het gevoel om meer nadruk te leggen op duurzaamheid geeft je misschien zelfs een nog beter gevoel dan het dragen van het unieke kledingstuk zelf dat je op deze manier hebt ontdekt!

Om bovenstaande te beleven, shop je bij Refurbished Sneakers voordelig tweedehands en krijg je er gratis een goed, voldaan gevoel bij doordat je sneakers koopt met een door hergebruik gecreerd duurzaam randje. Alle sneakers zijn in topstaat gebracht en hygienisch gereinigd voordat ze hier in de webshop verschijnen. Je vindt hier dat ene paartje waar jij en jouw sneaker budget blij van worden.

Misschien vind je dit ook leuk

Zoeken