sneakers schoonmaken

Sneakers schoonmaken

Sneakers schoonmaken, 5 handige stappen naar schone sneakers. Heb je dat perfecte paar tweedehands sneakers gevonden, maar zijn ze niet helemaal schoon of ruiken ze niet geheel fris. Met deze tips maak je sneakers schoon als een echte sneaker reiniger. En kom je er niet helemaal uit, stuur ons dan een berichtje met jouw vraag over sneakers schoonmaken.

Eerst nog dit…

Wat je ook met je sneakers doet, stop je schoenen nooit in de wasmachine! Ik zie maar al te vaak losse zolen, kromgetrokken sneakers of verkleuring van het suede of leer voorbijkomen. Dat is vaak onherstelbare schade. Nee, dan kun je beter je sneakers schoonmaken met de hand en een goede sneakercleaner. Ik leg je graag uit hoe je dit doet.

tweedehands schoenen
Sneakers Schoonmaken Premium Borstel

Stappenplan Sneakers schoonmaken

In 5 stappen naar frisse schone sneakers?

 1. Veters & binnenzool schoonmaken
  Haal je veters en je binnenzool uit je sneakers. Maak ze schoon met een borstel en was ze vervolgens met je sneakercleaner of ander sopje.
 2. Vuil verwijderen
  Verwijder het grove vuil van de sneakers met een zachte premium borstel. Maak ook de binnenkant van je sneakers vuil- en stofvrij. Dat laatste kan gewoon met de stofzuiger.
 3. Midsole en zool reinigen
  Maak een harde borstel goed nat en doe er een beetje sneakercleaner  op. Vervolgens is het even flink boenen tot je onderzool er weer helemaal schoon uitziet.
 4. Bovenkant en zijkanten schoonmaken
  Vul een bakje met lauw water en meng met een sneakercleaner die geschikt is voor alle materialen. Gebruik vervolgens een zachte borstel of microvezeldoek om met kleine draaiende bewegingen de bovenkant en zijkanten van je sneakers schoon te maken.
 5. Drogen
  Je schoenen zijn weer heerlijk schoon. Maar nog wel een beetje nat of vochtig. Leg ze daarom te drogen op een plek bij kamertemperatuur. Leg ze niet in ze zon, want dan kunnen ze verkleuren!

Sneakers laten schoonmaken

Heb je geen zin in deze klus, of heb je gewoon geen tijd voor het goed reinigen van je sneakers? Laat dan De Sneaker Reiniger jouw sneakers cleanen, stuur ze gewoon naar de werkplaats of drop ze op 1 van de locaties.

Met stoom en ozon weet De Sneaker Reiniger elke soort sneakers weer als nieuw te toveren, kijk eens op zijn website voor de laatste en beste resultaten.

sneakers repareren
Hielvoering reparatie

Ook kun je in de werkplaats terecht voor kleine reparaties aan je sneakers of schadeherstel. Denk hierbij aan een nieuwe hielvoering, zool vervanging of midsole repaint. De Sneaker Reiniger staat klaar voor jouw sneakers.

Misschien vind je dit ook leuk

Zoeken